Maatregelen Coronavirus

Het risico op verdergaande verspreiding van Corona(Covid-19) neemt toe en dat heeft gevolgen voor onze bedrijfsvoering. In grote lijnen gaan de bedrijvigheden bij Malanico door. Echter hebben wij wel gekozen voor een aantal maatregelen:

 • Wij zijn telefonisch beperkt bereikbaar doordat een groot deel van onze medewerkers vanuit huis werkt. Wij vragen u dan ook om uw vragen, bestellingen en reclamaties per mail aan ons door te geven.
 • De chauffeurs van MDI logistics zullen ook de contacten met u zoveel mogelijk beperken.
 • Het proces van het afpakken zetten we om deze reden tijdelijk stop.
 • U kunt geen afhaalorder meer plaatsen, maar u bent vrij om een (franco) bestelling bij ons te plaatsen zodat wij deze bij u leveren via onze transporteur MDI logistics of pakketdienst.

Bovenstaande maatregelen blijven wij handhaven tot nader bericht.

We hopen op uw begrip en dat deze maatregelen van tijdelijke aard zijn!

Malanico organiseert samen met Topcentrum E-commerce Ecommerce Friday 2020!

Het belooft de vrijdag van het jaar te worden voor E-commerceprofessionals. Het landelijke event Ecommerce Friday vindt 20 maart 2020 plaats in Zwolle met als thema Personalized Commerce. Sprekers als Charly Toni van Wehkamp, Oscar Diele van Flinders, Rene Tulner van Koffie- en Wijnvoordeel, Jeroen te Wierik van Azerty en Marc Scholten van Beerwulf (Heineken) vertellen jou meer over hoe zij datatechnieken gebruiken voor geautomatiseerde en persoonlijke verkoopprocessen. Naast deze sprekers zijn er verschillende business tracks waar je nog meer inspiratie kunt ophalen. En wat is een vrijdag zonder vrijdagmiddagborrel met DJ. Dus zet 20 maart van 12.00 – 19.30 uur in je agenda en meld je aan!

Wij mogen jou € 100,- korting aanbieden op losse tickets. Een kaartje kost dan € 195,- (reguliere prijs € 295,-). Je kunt nu tickets bestellen via www.ecommercefriday.nl. Let op! We hebben maar een beperkt aantal kaarten, dus wees er snel bij.

We kijken uit naar jouw komst, dus zet 20 maart in je agenda en meld je aan!

Succesvolle beursdeelname – Anido 2020

16 en 17 februari stond Malanico weer op de Anido beurs in Kortrijk – België. Hier hebben we ons samen met Beeztees en onze leveranciers aan de Belgische markt gepresenteerd. We vielen dit jaar extra op door onze mooie stand, die opnieuw groter was dan voorgaande edities. Mede dankzij alle bezoekers (4.871) en onze leveranciers was het weer een zeer succesvolle beursdeelname! Hiernaast vindt u een sfeerimpressie van onze stand. De volgende editie van de Andio beurs is op 20 en 21 februari 2022.

Anido 2020, zien we u daar?

Zondag 16 en maandag 17 februari staan wij opnieuw op de Anido vakbeurs. Dé plek voor voor elke professional actief in de pet care branche. Dit jaar zijn we opnieuw niet te missen; onze plek is bijna verdubbeld ten opzichte van de vorige keer! Zien we u daar? Registreren kan via deze link.

Eventlocatie:  Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216 BE-8500 Kortrijk
Datum: 16 & 17 februari 2020
Standnummer: 1110 (samen met Beezteez)

Jubilarissen 2019

Dit jaar waren René Posthuma en Jeroen Boertjes 12,5 jaar bij ons in dienst. Dit werd natuurlijk gevierd met taart en een bos bloemen. Mannen, bedankt voor de inzet de afgelopen 12,5 jaar, gefeliciteerd en we hopen dat jullie nog lang bij ons in
dienst blijven!

Leveringen feestdagen 2019

Aangezien het in de laatste week van dit jaar erg druk gaat zijn is ons advies om in week 51 extra te bestellen voor de dagen erna. Zo weet u zeker dat u over de gewenste voorraad kunt beschikken in week 52.

Levering feestdagen Nederland
Op woensdag 25 december, donderdag 26 december en vrijdag 27 december zullen wij geen orders uitleveren, dit in verband met de kerstdagen en de dag na kerst. Op 1 januari leveren wij ook geen orders, dit in verband met nieuwjaarsdag.

Wanneer plaats ik mijn bestelling?

 • Is maandag uw vaste leverdag en wilt u maandag 30 december geleverd krijgen? Plaats dan uw bestelling dinsdag 24 december voor 10.00 uur.
 • Is woensdag uw vaste leverdag en wilt u donderdag 2 januari geleverd krijgen, plaats dan uw bestelling dinsdag 31 december voor 10.00 uur.

Levering feestdagen België
Op woensdag 25 december, donderdag 26 december en vrijdag 27 december zullen wij geen orders uitleveren, dit in verband met de kerstdagen en de dag na kerst. Op 1 januari leveren wij ook geen orders, dit in verband met nieuwjaarsdag.

Wanneer plaats ik mijn bestelling?

 • Is dinsdag uw vaste leverdag en wilt u op dinsdag 24 december geleverd krijgen? Plaats uw bestelling dan voor vrijdag 20 december 10.00 uur.
 • Is dinsdag uw vaste leverdag en wilt u op dinsdag 31 december geleverd krijgen? Plaats uw bestelling dan voor dinsdag 24 december 10.00 uur.
 • Is donderdag uw vaste leverdag en wilt u op donderdag 2 januari geleverd krijgen? Plaats uw bestelling dan voor maandag 30 december 10.00 uur.
 • Is vrijdag uw vaste leverdag en wilt u op vrijdag 3 januari geleverd krijgen? Plaats uw bestelling dan voor dinsdag 31 december 10.00 uur.
Voor diepvries bestellingen geldt het volgende:
 • Is woensdag uw vaste leverdag en wilt u donderdag 2 januari geleverd krijgen? Plaats dan uw bestelling dinsdag 31 december voor 10.00 uur.

Vragen?
Heeft u nog vragen rond de feestdagen? Neem dan gerust contact op per mail via verkoop@malanico.nl of bel naar 0529 431 223. We helpen u graag.

Dutch Pet Conference 2019

De Dutch Pet Conference & Awards is bestemd voor alle professionals in de huisdierenbranche. Het is een dag om kennis op te doen, elkaar te inspireren en veranderingen en kansen onder de loep te nemen. Malanico was opnieuw sponsor van de Dutch Pet Conference & Awards.

Deze derde editie vond 5 november plaats in de Efteling. Opnieuw waren er diverse sprekers die vanuit hun ervaring en vakgebied waardevolle inzichten hebben gedeeld. Het was een succesvolle, drukbezochte editie waarbij dit jaar acht awards zijn uitgereikt aan bedrijven en personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de huisdierenbranche. Meer lezen? Bekijk de website van de Dutch Pet Conference.

Foto: Remco Veurink

Spiegelafstelplaats

Om ongevallen en schade te beperken is er afgelopen maand een spiegelafstelplaats aangebracht op ons terrein. Op een spiegelafstelplaats kan de chauffeur de spiegels van de vrachtwagen volgens de wettelijke eisen afstellen. Dit zorgt voor optimaal zicht voor, achter en rondom de vrachtwagen. Dit zal de veiligheid van onze chauffeurs en andere weggebruikers vergroten.

Balanico Volleybal

Ons sterrenteam ‘Balanico’ heeft flink zijn best gedaan tijdens de zomeravondvolleybal van Dalvo in Dalfsen. Het was weer spannend, maar vooral ook erg gezellig. Dit jaar moesten we onze 1e plek afstaan en zijn we uiteindelijk als 4e geëindigd, maar dit mocht de pret niet drukken.

Leveringen rondom Hemelvaart en Pinksteren

Malanico wil u op de hoogte brengen van de leveringen en openingstijden rondom Hemelvaartsdag & Pinksteren. Om u in die periode zo goed mogelijk van dienst te zijn, willen wij u vragen om rekening te houden met het moment van bestellen en de eventuele wijziging van de leverdag.

Hemelvaartsdag
Dit jaar valt Hemelvaartsdag op donderdag 30 mei, wij zijn dan gesloten en zullen geen bestellingen uitleveren. Ontvangt u uw bestelling normaal op donderdag? Dan leveren wij uw bestelling uit op vrijdag 31 mei. Voor alle leveringen op 31 mei geldt, dat uw bestelling uiterlijk woensdag 29 mei om 10.00 uur geplaatst moet zijn.

Pinksteren
Op maandag 10 juni ‘2e Pinksterdag’ zijn wij gesloten en zullen wij geen bestellingen uitleveren. Ontvangt u normaal uw bestelling op maandag? Dan leveren wij uw bestelling uit op dinsdag 11 juni. Voor alle leveringen op dinsdag 11 juni geldt, dat uw bestelling uiterlijk vrijdag 7 juni om 10.00 uur geplaatst moet zijn.

Door op tijd te bestellen helpt u ons alle bestellingen snel te verwerken en bent uzelf gegarandeerd van de levering van uw eigen bestelling. Heeft u nog vragen over de leveringen en/of openingstijden rondom de feestdagen? Neem dan gerust contact met ons op, telefoon 0529 431 223 of stuur een mail naar verkoop@malanico.nl. Wij helpen u graag met een glimlach!