Op deze pagina vind u al het nieuws van dit jaar over het assortiment van Malanico.

Bekijk hier het nieuws uit 2019                                Bekijk hier het nieuws uit 2018                           Bekijk hier het nieuws uit 2017                                 Bekijk hier het nieuws uit 2016

14

december 2015

Beyers

Beyers, voor een geslaagde kweek!
Voor een geslaagde kweek heeft Malanico verschillende kwalitatieve producten in het assortiment opgenomen. Hieronder vind u een beschrijving van een 5-tal producten om het kweekseizoen mee door te komen.

Beyers Kweek Cribbs
Kweekvoer voor duiven met Franse Cribbs maïs. De unieke kenmerken zijn een uitstekende prijs en kwaliteit verhouding en een hoog eiwitgehalte. De Beyers Kweek Cribbs voldoet aan de behoeften van duiven in de kweekperiode.

Beyers Premium Super Kweek
De Beyers Premium Super Kweek is een kweekmengeling voor duiven met kleine cribbs maïs en soja, specifiek afgestemd op de behoefte van duiven in de kweekperiode. Het product bevat hoogwaardige bestanddelen met een optimale voedingswaarde en getoaste soja als bron van licht verteerbare eiwitten. Dit alles waarborgt een optimale opname van de mengeling. Vrijwel alle toppers die gebruiken maken van de Premium mengelingen in het vliegseizoen vertrouwen in de kweekperiode op de Premium Super Kweek.

Beyers Kweek Galaxy
Na de succesvolle introductie van de Long Distance TT, zijn de principes van deze mengeling ook losgelaten op de kweekmengelingen waaruit de Kweek Galaxy is ontstaan. Het is een uiterst veelzijdige mengeling met kleine cribbs maïs en Bordeaux maïs, kleine erwten, katjang idjoe, getoaste soja en een breed scala aan vetrijke zaden zoals; koolzaad, kempzaad, gepelde zonnebloempitten, lijnzaad en sesamzaad. Kweek Galaxy combineert een hoog eiwitgehalte met een hoog vetgehalte en staat garant voor jonge duiven die perfect opgroeien en een enorm zacht verenpak ontwikkelen. Door de combinatie van een hoog eiwitgehalte en een hoog vetgehalte is Kweek Galaxy ook ideaal voor duiven die op nest gespeeld worden.

E-Vitol Tarwekiemolie
Tarwekiemolie is ideaal om duiven voor te bereiden op de kweek. E-Vitol tarwekiemolie is rijk aan vitamine E, hetgeen de geslachtsdrift bevordert en daarmee het kweekresultaat verbetert. Bovendien is E-Vitol rijk aan essentiële onverzadigde vetzuren. Ter voorbereiding op de kweek driemaal per week 15 ml mengen met 1kg voer, vanaf 14 dagen voor het koppelen tot na het leggen van de eieren. Tip: als stimulans voor de weduwnaars daags voor de inkorving verstrekken tijdens het sportseizoen. Gebruiksaanwijzing: 45 druppels of 15ml/kg duivenvoer, driemaal per week vanaf 14 dagen voor het koppelen tot na het leggen van de eieren en als stimulans voor weduwnaars, daags voor de inkorving.

Condition Plus
Condition Plus is een uniek conditiepoeder om uw duiven het hele jaar in topconditie te houden. Het bevat alles wat duiven nodig hebben om de zware belasting van kweek-, sport- en ruiseizoen probleemloos aan te kunnen. Condition Plus heeft een vetgehalte van maar liefst 20% en bevat lecithine en L-carnitine om deze vetten ook effectief te kunnen omzetten. Daarnaast bevat Condition Plus een breed scala aan vitaminen en aminozuren. Om het immuunsysteem van de duiven te ondersteunen zijn er bovendien gistcelwanden en oregano toegevoegd. Gebruiksaanwijzing: 20 gram per kg voer, 1x per week in kweek en rui en 2x per week in het sportseizoen.

11

december 2015

Renske kerstdiner beloningskoekjes

Renske kerstdiner en beloningskoekjes
Het Renske kerstdiner is speciaal voor de hond, de gestoomde vers vlees 100% natuurlijke maaltijd is een heerlijke verrassing voor de kerstdagen. De maaltijd bevat 80% verse kalkoen en cranberry’s en is daarnaast aangevuld met heerlijke moestuin groenten, kruiden en bruine rijst. Ook is de maaltijd verrijkt met Schotse zalmolie, glucosamine, chondroitine en waardevolle vitaminen en mineralen. Naast het kerstdiner heeft Renske ook een speciale kerst variant van een beloningskoekje. Dit overheerlijke koekje is onderdeel van de nieuwe lijn beloningskoekjes, een zeer smakelijke en gezonde beloning voor de hond! De hartvormige koekjes sluiten perfect aan op het variatiemenu van Renske, de eiwitbronnen van zijn gebaseerd op de gestoomde vers vlees maaltijden en het super premium droogvoer van Renske. De koekjes bevatten minimaal 31% vlees of vis en zijn glutenvrij.

8

december 2015

FoOlee Kam

FoOlee kam nieuw in het assortiment!
De FoOlee kam is ideaal geschikt voor het pijnloos verwijderen van de wollige ondervacht van honden, katten en konijnen zodat de huid weer vrij kan ademen. Door het kammen met de FoOlee beschadigen niet de opliggende haren en worden de huisdieren er niet kaal van. De kammen zijn in verschillende kleuren en maten leverbaar en sinds kort verkrijgbaar bij Malanico.

3

december 2015

Vuurwerkangst dieren

Vuurwerkangst
De jaarwisseling staat weer voor deur, wat voor een feest is levert voor honden, katten en paarden vaak stress op. Om stress te voorkomen zijn er vele kalmeringsproducten voor honden, katten en paarden. Veel van deze producten hebben wij in ons assortiment, bijvoorbeeld van de merken; Adaptil, Feliway, PetCura, Beaphar en Primeval.

2

december 2015

No Problem

Website No Problem Live
De nieuwe website van het merk No Problem is afgelopen week live gegaan, hij is volledig vernieuwd en het resultaat mag er zijn. De vormgeving sluit volledig aan bij de huisstijl en het logo. Op de website is alle informatie te vinden over de verschillende soorten kattenbakvullingen van No Problem. Ook wordt er op de website informatie gegeven over alle nieuws en acties. De structuur op de website zorgt voor een eenvoudige navigatie en is uiteraard geschikt voor mobiele apparaten. Bekijk hem hier www.no-problem.nl!

6

november 2015

Ontwikkeling huisdieren

Aantal huisdieren in Nederland neemt toe
In 2014 is het totaal aantal gezelschapsdieren t.o.v. 2010 in Nederland met ruim 12% toegenomen tot ongeveer 33,4 miljoen dieren. Het aantal katten nam met 10% af, de hondenpopulatie bleef gelijk en de toename kwam voornamelijk door konijnen, zang- en siervogels en reptielen. Het percentage gezinnen dat een huisdier heeft ligt rond de 59%, in 18% van de huishoudens is een hond aanwezig en in 23% een kat.

Naast de aanschafkosten van huisdieren liggen de gemiddelde jaarlijkse kosten voor voeding en verzorging bij de meeste huisdieren rond de €550,-, in Nederland wordt hier jaarlijks bijna 2 miljard euro aan besteed. Dit is een daling van 6% ten opzichte van 2010. De sector verschaft werkgelegenheid aan ongeveer 80.000 FTE en is daarmee in Nederland een belangrijke economische factor.

Bovenstaand blijkt uit het rapport ‘Feiten & Cijfers Gezelschapsdierensector 2015’ dat in opdracht van het Ministerie van Economische zaken is gepubliceerd. Bekijk hier het gehele rapport.

2

november 2015

Diepvriesworsten Raw4Dogs

Nieuw in het assortiment
Wederom heeft Malanico nieuwe producten toegevoegd aan het assortiment. Afgelopen maand is het assortiment uitgebreid met het merk Raw4Dogs. Met de worsten van het merk Raw4Dogs hebben wij ons diepvriesassortiment uitgebreid. De lijn bestaat uit 6 verschillende rauwe voedingen, verkrijgbaar in 450 gram en 1,5 kilo, welke ook in de mix verkrijgbaar zijn. Elke variant vormt afzonderlijk een complete verse voeding en is gebaseerd op het natuurlijke dieet van de wolf, een voorouder van de hond.

5

oktober 2015

Vers gestoomde maaltijden Smolke

Smølke vers gestoomde maaltijden
Malanico heeft de vers gestoomde maaltijden van Smølke nieuw opgenomen in het assortiment. Het is altijd een goed moment om honden extra te verwennen. Met de nieuwe vers gestoomde maaltijden van Smølke kan je elke keer weer voor een feestje zorgen. Een perfecte variatie op de dagelijkse menu’s van honden. De vers gestoomde maaltijden zijn overheerlijk en natuurlijke vleesmaaltijden voor honden, gemaakt met verse ingrediënten. Boordevol vlees of vis, aangevuld met bruine rijst, groenten en kruiden, zachtjes gestoomd in een smaakvolle bouillon. Verkrijgbaar in vijf overheerlijke smaken; kip, lam, vis, wild (graanvrij) en eend, in besteleenheden van 10 x 395 gram. Voor een feestelijke introductie actie inclusief een uitgebreid POS-pakket kunt u contact opnemen met uw Smølke vertegenwoordiger.

2

oktober 2015

Dierendag

Dierendag
Op 4 oktober 2015 vieren we wereldwijd voor de 85ste keer dierendag! Werelddierendag is een dag waarop extra wordt stilgestaan bij de rechten en het welzijn van de dieren in de samenleving. Op deze speciale dag worden de dieren in het zonnetje gezet en extra verwend. Wist u dat we in Nederland ongeveer 30 miljoen huisdieren hebben? Dit levert in de huisdierenbranche dan ook één van de drukste en gezelligste dagen van het jaar op. Er worden veel activiteiten georganiseerd en veel baasjes gaan nog snel even naar de winkel om wat lekkers te kopen voor hun huisdier. Wij wensen iedereen een fijne dierendag!

14

september 2015

Winterassortiment
Vanaf heden is het winterassortiment weer verkrijgbaar bij Malanico. De doppinda slingers, rozijnenmix slingers, vetbollen, mezenbollen, vogeltaarten, pindakaaspotten, strooivoer en nog veel meer winterproducten zijn te vinden in onze catalogus. De meeste producten zijn geschikt voor alle buitenvogels.

Suet To Go
Dit jaar hebben we de buitenvogel producten van het merk Suet To Go in ons assortiment opgenomen. Suet To Go biedt een breed scala aan nieuwe en innovatieve producten voor buitenvogels; van kokosnootschalen gevuld met vet en zaden tot speciaal ontworpen houders voor vetblokken, vetstaven of meelwormen. Alle vet producten zijn voor hoge kwaliteit en bevatten de juiste voedingsstoffen, ideaal voor de koude wintermaanden zodat de vogels voorzien worden van extra energie.

Pindy Bird
Ook de producten van Pindy Bird hebben we toegevoegd aan het winterdierassortiment. Er zijn verschillende varianten beschikbaar in een pindavet en pindakaas uitvoering. Voor deze producten worden geen netjes gebruikt en de zaden zijn gemalen waardoor er dus geen onkruid in de tuin groeit! De Pindy Bird producten zijn een goede aanvulling op het eetpatroon van alle buitenvogels, ze zijn voedzaam, calorierijk en bevatten geen toegevoegde zouten.

11

september 2015

Snacks GimDog & Gimcat

Nieuwe producten
Met de toevoeging van de nieuwe snacks van GimCat en GimDog is het assortiment van Gimborn nu compleet bij ons verkrijgbaar. GimDog snacks maken honden blij, zijn super lekker en ondersteunen de conditie. De snacks van GimCat zijn echte lekkernijen voor kleine lekkerbekken.

11

september 2015

DUO Vlooienvrij

Nieuwe producten
Zorgeloos vlooienvrij met Duo-Op en Duo-Om! Duo tegen vlooien bij hond & kat en tegen vlooien in huis. Duo-Op bestrijdt de vlooien en vlooienlarven op het dier en Duo-Om bestrijdt de vlooien en vlooienlarven in het huis. De producten zijn eenvoudig in gebruik, betaalbaar voor de consument, maar vooral zeer effectief.

6

augustus 2015

Beyers

Beyers Galaxy Rui in de spotlight!
Vaak wordt de rui onderschat, maar de rui is één van de belangrijkste, maar ook moeilijkste periodes voor duiven. Binnen een korte tijd moeten duiven, zeker indien ze verduisterd en/of bijgelicht zijn, hun verenpak grotendeels vernieuwen. Hiervoor hebben ze eiwitten en aminozuren nodig voor de bouw van sterke veren en vetten waarvan het verenpak mooi glanzend en zacht wordt. Daarnaast moet er de ideaal balans worden gevonden tussen al deze voedingsstoffen en voldoende ruwe vezels, zodat de duiven niet te dik worden, aangezien duiven die te zwaar zijn ook minder goed ruien.

Speciaal voor het rui seizoen komt Beyers met de mengeling Galaxy Rui die is samengesteld uit meer dan 27 ingrediënten. De mengeling bestaat uit 4 soorten mais, kleine erwten, katjang idjoe, vitsen en linzen die voor de noodzakelijke eiwitten en aminozuren zorgen. Verder bevat de mengeling veel kleine en vetrijke zaden zoals; kempzaad, lijnzaad, koolzaad, raapzaad en witzaad die de rui bevorderen en zorgen voor een perfect nieuw verenpak. Gerst, zilvervliesrijst en gestreepte zonnebloempitten zorgen voor de benodigde vezels en mariëndistel en ondersteunt de werking van de lever. De mengeling Galaxy Rui is een zeer complete, veelzijdige mengeling die goed wordt opgenomen en perfect is afgestemd op de behoeftes van ruiende duiven. Malanico is exclusief distributeur in Nederland van het hele assortiment Beyers duivenvoer en supplementen; een succesvol en vooraanstaand premium merk binnen de internationale duivensport.

 

29

juli 2015

Vitapol snacks

Nieuw in ons assortiment
De producten van Vitapol onderscheiden zich doordat er uitsluitend natuurlijke ingrediënten worden gebruikt. Hierdoor ontstaan unieke smaken en fantastische producten die geen cavia, papegaai of konijn kan weerstaan. In de snacks zitten de noodzakelijke vitaminen en ingrediënten die nodig zijn voor een goede ontwikkeling van het huisdier. De samenstellingen zorgen voor een goede spijsvertering, geven energie en dragen zo bij aan de gezondheid van het dier. Vitapol is een lekkere maar bovenal een gezonde snack met de premium kwaliteit van een A-merk, maar met een lagere consumentenprijs!

 

29

juli 2015

Natte honden- en kattenvoeding

Nieuw in ons assortiment
Het merk Rokus produceert verschillende smaken van natte hondenvoeding en natte kattenvoeding. Rokus ingeblikte brokken vlees in jus is een gezonde maaltijd, bereid met heerlijk vers vlees en de beste ingrediënten. De producten zijn verkrijgbaar in 3 verschillende maten 410, 820 en 1250 gram blikken en in meerdere smaken zoals lam, rund, gevogelte, vis en zalm/tonijn. Verder heeft het blikvoer standaard een hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs.

 

29

juli 2015

Nutro kattenvoeding

Nieuw in ons assortiment
Naast hondenvoeding komt Nutro nu met kattenvoeding. De voeding is verkrijgbaar in verschillende smaken voor kittens, volwassen en senior katten. Bij Nutro draait alles rond het behoud van de voedingswaarde en samenstelling van de natuurlijke ingrediënten die zorgen voor een leven lang gezonde voeding.

1

juli 2015

Billy & Margot ijsjes.

Zomerse temperaturen daar hoort ijs bij!
De Billy & Margot hondenijsjes uit ons assortiment zijn met dit warme weer een echte verkoelende traktatie voor elke hond! De ijsjes zijn lekker, voedzaam, veilig en leuk voor de hond. Alle Billy & Margot ijskoude traktaties zijn 100% vegetarisch, ze bevatten; fruit, aloë vera, lijnzaadolie en andere vegetarische ingrediënten. De ijsjes per portie van 160ml zijn in 3 onweerstaanbare smaken verkrijgbaar, appel/banaan/wortel, aardbei/appel en honing/banaan.

 

10

juni 2015

Diepvriesassortiment DUCK-food

Diepvriesassortiment uitgebreid
Diepvriesvoeding van DUCK food is 100% natuurlijk en er is keuze uit 8 verschillende maaltijden en 2 basisproducten. De DUCK complete maaltijden zijn kant-en-klaar en bieden een volledige en evenwichtige voeding. 

10

juni 2015

Diepvriesassortiment BARF-menu

Diepvriesassortiment uitgebreid
BARFmenu diepvriesvoeding bevat geen geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen en is glutenvrij. BARFmenu is verkrijgbaar in verschillende smaken. Voor de hond in een verpakking van 500 en 1000 gram en voor de kat in een verpakking van 250 gram, welke ook prima geschikt is voor kittens, puppy’s, kleine hondenrassen en fretten. 

21

april 2015

Vlooien/teken bestrijden

Vlooien en tekenbestrijding
Fijn een flinke boswandeling maken met de hond, of de kat die zelf buiten een wandelingetje maakt? Er heerlijk op uittrekken heeft 1 nadeel, na deze zachte winter zijn er veel vlooien en teken te verwachten. Beschermen van huisdieren tegen beten is in ieder geval noodzakelijk. Zorg voor een goed assortiment voor uw klant.

Teken
Er kunnen producten ingezet worden die tekenbesmetting voorkomen, die teken doden en nieuwe parasieten verhinderen zich voort te planten. Belangrijk is te zorgen voor het juiste middel en de juiste dosering met regelmatige nabehandelingen. Want niet alle producten zijn nog effectief nadat een hond heeft gezwommen of een kat in de regen heeft gelopen. Ook wordt de werking na enkele weken tot enkele maanden beduidend minder. Een tekenbeet is niet echt heel schadelijk, ook het bloed zuigen niet. Mits er niet heel veel teken op het dier zitten. Veel gevaarlijker zijn de ziektes die teken bij zich dragen en in het bloed van hun gastheren afgeven. Dit kunnen levensbedreigende ziektes zijn, zoals borreliose en babesiose.

Vlooien
Bij hardnekkige vlooienproblemen moeten de vlooien op 3 fronten tegelijk en herhaaldelijk bestrijdt worden:

– Bestrijding van volwassen vlooien door alle dieren in huis te behandelen.
– Bestrijding van de eieren.
– Bestrijding van larven en poppen in de leefomgeving van het huisdier.

Alléén op deze manier bereiken we het gewenste effect!

6

maart 2015

Trends in dierenvoeding
Er zijn de laatste jaren meerdere trends in dierenvoeding te zien. Deze gaan van diepvriesvers vlees voor honden en katten tot aan graanvrije voeding.

Diepvriesvoeding
Een van de trends is om honden en katten vers vlees te geven. Vers vlees is dé oplossing bij huid-, vacht-, en stofwisselingsproblemen. Doordat het diepvriesvers vlees onverhit is, heeft het een probiotische werking. De rauwe voeding is zeer goed verteerbaar en zorgt voor een direct herstel van het maag- darmkanaal. De diepvriesproducten kunnen met de reguliere bestellingen mee besteld worden en levert onze transporteur met moderne transportmiddelen in perfecte conditie af.

Graanvrije voeding
In de huidige markt is er ook een stijging te zien in de verkoop van graanvrije voeding! Er is steeds meer vraag naar de graanvrije producten voor de huisdieren. De redenen dat de klanten de producten kopen zijn divers, van allergieën tot beter voor de stofwisseling. Omdat de vraag stijgt hebben wij voor een zeer uitgebreid assortiment gekozen.

Wilt u meer weten over ons assortiment in graanvrije producten of diepvriesvers vlees? Neem dan contact met ons op. Tel. 0529-431223 of stuur uw vraag per mail aan info@malanico.nl.

1

februari 2015

Maand van de gebitsverzorging

Maand van de gebitsverzorging
In de maand februari wordt er op landelijk niveau weer volop aandacht gegeven aan de gebitsproblemen bij honden en katten. Gebitsproblemen bij honden en katten verdienen alle aandacht, het komt vaker voor dan je denkt. Toch denkt 90% van de baasjes dat het gebit van hun kat of hond gezond is. Last van het gebit wordt voornamelijk veroorzaakt door tandplak, dat al na 24 uur wordt omgezet in tandsteen. De juiste verzorging kan de gebitsproblemen voorkomen. In ons assortiment hebben we voor uw klanten een groot aanbod van gebitsverzorgende producten. Voor meer informatie over de maand van de gebitsverzorging kijk op: www.maandvandegebitsverzorging.nl.