Op deze pagina vind u al het nieuws van dit jaar over het assortiment van Malanico Retail.

Bekijk hier het nieuws uit 2020                                Bekijk hier het nieuws uit 2019                                Bekijk hier het nieuws uit 2017                           Bekijk hier het nieuws uit 2016                   Bekijk hier het nieuws uit 2015

12

december 2018

Ceva vuurwerkspecial

Stop vuurwerkangst!
Voor veel huisdieren, voornamelijk honden en katten, is het einde van het jaar een stressvolle periode omdat ze bang zijn voor vuurwerk, maar ook voor de verandering in hun leefomgeving door de stress rondom de feestdagen. Met de producten Feliway en Adaptil worden huisdieren op hun gemak gesteld en zijn angsten te voorkomen.

Adaptil is speciaal voor de hond ontwikkeld en is een kopie van het feromoon ‘dog appeasing pheromone’. Gedurende de vuurwerkperiode zijn de verdamper, halsband en spray te gebruiken. Aanvullend kunnen de tabletten worden ingezet. Dit zijn geen feromonen maar natuurlijke angstremmers.

Feliway Classic is speciaal voor de kat. Feliway is net als Adaptil een kopie van een feromoon, maar dan van het kopjesferomoon. Het is wetenschappelijk bewezen dat het stress gerelateerd gedrag helpt te voorkomen of te verminderen.

18

november 2018

Whimzees snacks kerst

Whimzees kerstsnacks
Speciaal voor de decembermaand, exclusief verkrijgbaar bij Malanico, zijn de unieke kerstitems van Whimzees. Sneeuwpoppen en kerstbomen zijn verkrijgbaar als bulkproducten in de bekende displaydozen en beide producten gemixt in sta zakken. Beide zijn in kerstsfeer die mooi op het schap geplaatst kunnen worden.

9

november 2018

Petsosan

Nieuw: Petosan Pet Dental Care
80% van alle honden ouder dan 3 jaar heeft last van gebitsproblemen. Kauwartikelen, anti-plak poeders, enzovoort, dragen bij aan een verminderde plakopbouw, maar net als bij mensen helpt alleen tandenpoetsen om plak echt goed te verwijderen en de vorming van tandsteen te voorkomen. Het assortiment van Petosan bestaat uit tandenborstels, tandpasta en andere aanverwante artikelen voor het tandenpoetsen van honden. Petosan is vanaf nu verkrijgbaar bij Malanico.

23

oktober 2018

winter vogel

Wintervoerassortiment 2018-2019
Vanaf heden is het assortiment wintervoer weer verkrijgbaar bij Malanico. Naast de artikelen die het hele jaar beschikbaar zijn, zijn nu ook weer speciale producten toegevoegd. De mezenbollen, pinda netjes, pindakaas potten en gepelde pinda’s zijn weer beschikbaar.

2

oktober 2018

Tiny Friends Farm Bedding

Tiny Friends Farm Bedding
Een bodembedekking voor kleine huisdieren waarbij gedurende het gehele productieproces rekening wordt gehouden met het milieu. De bedding is gemaakt van overtollig papier van papierfabrieken. De nieuwe Tiny Friends Farm Bedding is vrijwel stofvrij, zacht voor de kleine pootjes en zeer absorberend. Het helpt kleine huisdieren fris, droog en comfortabel te blijven. Verkrijgbaar in 15 liter verpakking met een handig handvat.

1

oktober 2018

GimDog Meat Snacks

De nieuwe GimDog Meat Snacks!
Voor honden is een compliment krijgen van hun baasje iets heel bijzonders. Het versterkt namelijk de onderlinge vertrouwen en geeft honden de bevestiging dat ze iets goeds hebben gedaan. Baasjes kunnen hun beste vriend nu ideaal belonen met de nieuwe Meat Snacks van GimDog! De snacks bevatten vlees en/of superfood en zijn verkrijgbaar in Meatballs, Meatbones, Meatcubes en Curls. Met de nieuwe Meat Snacks geven hondeneigenaren op de mooiste manier een compliment aan hun hond.

3

september 2018

whimzees snacks veggie

Nieuwe items Whimzees
Whimzees Dentals hondensnacks bieden de optimale dental care, ze zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, volledig graanvrij, hypoallergeen en een heerlijke traktatie waar honden dol op zijn. De unieke, gepatenteerde vormen helpen tandplak en tandsteen te verwijderen tijdens het kauwen.  Nieuw in het assortiment van Whimzees Dental hondensnacks zijn de Whimzees Ricebone XL, de Whimzees Veggie Sausage en de Veggie Strip.

22

augustus 2018

Jarco Cat premium

Nieuw: Jarco Cat Premium* 
Jarco introduceert de Jarco Premium Cat lijn. Deze premium lijn komt naast de reguliere lijn. De Jarco Premium Cat bestaat uit voedingen voor kittens, dieet voedingen etc. en bevatten vers vlees, vers gevogelte of verse vis. De voedingen zijn met een optimale mix van ingrediënten samengesteld. De combinatie van natuurlijke voedingsmiddelen, vitamines en mineralen zijn uitgekozen ter ondersteuning van het immuun- en spijsverteringssysteem van de kat. Alles wat je kat nodig heeft voor een levenslange, natuurlijke gezondheid!

*Selectieve distributie

6

augustus 2018

Selective graanvrije

Selective Naturals Graanvrij
Een groot deel van de kleine huisdiereigenaren voert het liefst een natuurlijke voeding. Daarvan geloven veel eigenaren dat het beter is om konijnen en cavia’s graanvrij te voeren. Selective Naturals Graanvrij is het eerste product van zijn soort. Het voer is graanvrij, respecteert het natuurlijke dieet van konijnen en cavia’s en heeft een hoog vezelgehalte doordat de voeding gemaakt is met Timothy hooi en groenten uit de tuin. Zonder toegevoegde suiker, kunstmatig kleurstoffen, maïs, tarwe en rijk aan natuurlijke ingrediënten. De lijnzaad in de voeding zorgt voor een gezonde en glanzende vacht.

2

augustus 2018

Esve knaagsticks

ESVE Graanvrije Knaagsticks
Het natuurlijke dieet van konijnen en knaagdieren bestaat niet uit granen maar uit grassen en kruiden. De graanvrije knaagsticks van ESVE bevatten géén granen maar meer kruiden, groenten en zaden. Hierdoor krijgen de dieren veel minder zetmeel binnen en meer vezels. De samenstelling van de knaagsticks is aangevuld met de noodzakelijke vitamines die de weerstand verhogen. De knaagsticks bevatten daarnaast geen onnodige toevoegingen. Dit draagt bij aan een gezonder dieet en mooiere vacht voor konijnen en knaagdieren. De graanvrije knaagsticks zijn verkrijgbaar in drie verschillende varianten voor zowel konijnen als knaagdieren.

16

juli 2018

Relaunch van Eukanuba

Eukanuba relaunch
Vanaf nu is de compleet nieuwe en verbeterde core range kip lijn van Eukanuba verkrijgbaar bij Malanico. De producten hebben een smaak verbetering, een nieuwe verpakking, verbeterde samenstelling en er zijn junior en senior varianten toegevoegd aan de lijn. De verbeterde receptuur met meer, hoogwaardiger en dus ook duurdere grondstoffen hebben logischerwijs een prijsverhoging tot gevolg.

2

juli 2018

Denkadog dental care

Denkadog Superior Dental Care
Denkadog Dental Care is een complete voeding voor volwassen honden met gebitsproblemen. Ook honden kunnen last hebben van gevoelig tandvlees als gevolg van tandsteen. Deze gebitsproblemen hebben direct effect op de eetlust en spijsvertering. Doordat kauwen pijnlijk is, wordt het tandsteen niet langer op natuurlijke wijze afgebroken. Zo krijgen de bacteriën vrij spel, wat een onaangename geur veroorzaakt. Alleen met (preventieve) maatregelen is een dierenartsbezoek te voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen. Dental Care is een natuurlijke voeding en de brok bevat speciale ingrediënten welke de aangroei van tandsteen voorkomen.

29

juni 2018

Almo Nature zomerproducten

Almo Nature zomerproducten
Almo Nature staat bekend om kattenvoeding wat bereid is met 100% HFC ingrediënten, dat wil zeggen dat deze recepten gemaakt zijn met hoogwaardige ingrediënten die van origine geschikt zijn voor menselijke consumptie. De Jelly, Light en Wild Tast varianten worden met slechts een aantal ingrediënten bereid en gekookt in bouillon. Dit zijn echt zomerproducten, omdat ze ervoor zorgen dat katten meer vocht binnen krijgen.

11

juni 2018

Babypoeder geur kattenbakvulling

Nieuw: Extreme Classic Baby Powder 
Zeer zuinige en klompvormende kattenbakvulling met babypoedergeur. Nu met een nieuw receptuur: geur absorberend met betere en efficiëntere verfrissing, 99,9% stofvrij. 14 kg. Zeer fijne kattenbakvulling. Het product neutraliseert geuren en is 99,9% stofvrij. De korrels nemen wel 320% van het eigen gewicht aan vocht op, en zo ontstaan er stevige klonten waardoor het zeer gemakkelijk is om de kattenbak te reinigen.

6

juni 2018

Ecotstyle traktaties

NIEUW: ECOstyle traktaties voor hond en kat
Naast de natuurlijke droogvoeding en vlees in blik heeft ECOstyle nu ook speciale traktaties voor hond en kat. Deze passen perfect bij de verschillende dieetvoeders uit het ECOstyle assortiment. Iedereen vindt het leuk zijn hond of kat te trakteren, nu kan dat lekker en verantwoord. Juist ook voor dieren die door hun dieet beperkt worden. Alle natuurlijke traktaties bevatten, net als de voeding, speciale kruidenrecepturen.

4

juni 2018

Nu ook ijs voor honden

Cold&Dog Frozen Yoghurt
Deze zomer kunnen honden genieten van een heerlijk verfrissend ijsje. Het heerlijke honden-ijs van Cold & Dog is gemaakt met een gezond recept en speciaal geselecteerde ingrediënten. Het assortiment honden-ijs van Cold & Dog bestaat uit vier variaties: Frozen Yoghurt met Rundvlees, Frozen Yoghurt met Wilde Zalm, Frozen Yoghurt met Appel & Banaan en Frozen Yoghurt met Kaas. De Frozen Yogurts bestaan uit lactosevrije yoghurt, biologische agavesiroop en gezonde olie. Het honden-ijs bevat geen suikeradditieven en conserveermiddelen.

2

mei 2018

Greenfields vachtverzoring

Greenfields vachtverzorging
Met meer dan 20 jaar ervaring is Greenfields specialist op het gebied van vachtverzorging voor honden. Greenfields richt zich op unieke oplossingen voor ieder vachttype, of het nu gaat om een gekrulde, ruwe of witte vacht. Alle shampoos zijn gemaakt van de puurste ingrediënten en worden uitsluitend in Nederland geproduceerd. De ingrediënten worden zorgvuldig gemengd om de verrijking en glans te behouden van individuele vacht types. Ook zijn ze vrij van parabenen, pH neutraal, biologisch afbreekbaar en is de parfum vrij van allergenen.

1

mei 2018

Prins Sportlife

Nieuwe voeding voor sporthonden
Nieuw van Prins: Prins ProCare Sport-Life Excellent, een geperste brokvoeding speciaal voor honden die naast de gebruikelijke dagelijkse beweging een paar keer per week flink sporten. De voeding is geschikt voor honden die topprestaties moeten leveren met een gemiddelde activiteitsduur, zoals werkhonden of honden die sporten als canicross en agility beoefenen. De voeding is beschikbaar in een 3kg en een 15kg variant.

30

april 2018

Feliway Adaptil reizen

Reizen met Feliway & Adaptil
Katteneigenaren doen tijdens hun afwezigheid beroep op een kattenhotel. De trip ernaar kan aangenamer worden door het reismandje te behandelen met FELIWAY Spray. In het hotel is FELIWAY verdamper het aangewezen product. De ADAPTIL Spray en tabletten gaan honden die het reizen in de auto spannend vinden geruststellen. Een reis van lange duur wordt het beste aangepakt met een ADAPTIL Halsband, deze is niet alleen handig tijdens de reis maar werkt ook tijdens het verblijf. Ideaal voor het verblijf in een kennel dus.

30

april 2018

Voskes Delicatesse Gelei

Uitbreiding Voskes Delicatesse
De lijn Delicatesse van Voskes is uitgebreid met heerlijke gevulde cups. Voskes Delicatesse Gelei Cups (6x25gr) zijn gevuld met heerlijke malse, met de hand geselecteerde stukjes vis. De verfijnde smaken uit de zee zijn een ware delicatesse voor katten. Verkrijgbaar in de smaken Tonijn, Tonijn & Kip, Tonijn & Garnalen, Tonijn & Sint-Jakobsschelp en Tonijn & Krab.

26

april 2018

Ecostyle VloVrij Omgevingsspray

Ecostyle VloVrij Omgevingsspray
De vernieuwde VloVrij Omgevingsspray doodt zeer effectief vlooien en vlooienlarven. Deze spray heeft een snelle en lange werking tot wel 2 weken en als werkzame stof natuurlijke pyremthrum. Meer dan 90% van de vlooienplaag zit in de omgeving van het dier, grondige aanpak is geboden. VloVrij Omgevingsspray doet dit verantwoord en zeer effectief!

4

april 2018

Vlooien en teken maand

Vlooien en tekenbestrijding
Het vlooien en tekenseizoen is weer gestart! Zoals bekend vormen vlooien en teken een groot risico voor huisdieren. Ze kunnen ernstige ziektes veroorzaken waarbij de huid beschadigd kan raken en het dier pijn heeft. Beschermen van huisdieren tegen deze beten is in ieder geval noodzakelijk.

Vlooien
Ook voor vlooien is de goede tijd weer aangebroken. Vlooien hebben warmte en vocht nodig om te overleven, een temperatuur van 25 graden en een luchtvochtigheid van 80% is het meest ideaal. Bij hardnekkige vlooienproblemen moeten de vlooien op 3 fronten tegelijk en herhaaldelijk bestrijdt worden:

– Bestrijding van volwassen vlooien door alle dieren in huis te behandelen.
– Bestrijding van de eieren.
– Bestrijding van larven en poppen in de leefomgeving van het huisdier.

Teken
Als de temperatuur hoog genoeg is kunnen teken het hele jaar door actief zijn. Over het algemeen begint het aantal actieve in de loop van de maand maart te stijgen. De meeste tekenbeten worden gemeten in de maanden mei juni en juli. Er kunnen producten ingezet worden die tekenbesmetting voorkomen, die teken doden en nieuwe parasieten verhinderen zich voort te planten. Belangrijk is te zorgen voor het juiste middel en de juiste dosering met regelmatige nabehandelingen. Want niet alle producten zijn nog effectief nadat een hond heeft gezwommen of een kat in de regen heeft gelopen. Ook wordt de werking na enkele weken tot enkele maanden beduidend minder.

Wij hebben een ruim assortiment aan bestrijdings- en verzorgingsmiddelen tegen vlooien en teken, dat bestaat uit de merken; Beaphar, Bolfo, Scalibor, DUO, Ecostyle, Seresto, Frontline, Advantage, Advantix, Flea Free en Tick Off. Van deze merken zijn verschillende artikelen beschikbaar zoals; tekenbanden, pipetten, vlooienbanden, shampoos en lotions, knijpampullen, huidspray en omgevingsspray.

3

april 2018

Nieuw: Renske Vers ingevroren maaltijden voor honden
Renske’s Vers ingevroren maaltijden voor honden zijn 100% natuurlijk, graanvrij en bevatten zeer hoogwaardige ingrediënten. Deze rauwe vleesmaaltijden zijn geproduceerd in een FCA gecertificeerde productielocatie. Door de hoge vers vleesgehaltes is deze lijn extra smakelijk, zeer licht verteerbaar en daardoor erg geschikt voor moeilijke eters. De maaltijden zijn verkrijgbaar in vijf smaken; verse kip en rund, verse eend en rund, verse lam, verse zalm en kalkoen en verse kalkoen, in verpakkingen van 600 gram.

14

maart 2018

Feestdagen april en mei 2018
Met dit bericht willen wij u op de hoogte brengen van de leveringen en openingstijden rondom Pasen en Koningsdag. Om u in die periode zo goed mogelijk van dienst te zijn, willen wij u vragen om rekening te houden met het moment van bestellen en de eventuele wijziging van de leverdag.

Pasen
Op maandag 2 april ‘2e Paasdag’ zijn wij gesloten en zullen wij geen bestellingen uitleveren. Ontvangt u normaal uw bestelling op maandag? Dan leveren wij uw bestelling uit op dinsdag 3 april. Voor alle leveringen op dinsdag 3 april geldt, dat uw bestelling uiterlijk vrijdag 30 maart vóór 10.00 uur geplaatst moet zijn.

Koningsdag 
Vrijdag 27 april vieren we Koningsdag, wij zijn dan gesloten en zullen geen bestellingen uitleveren. Ontvangt u normaal uw bestelling op vrijdag? Dan leveren wij uw bestelling de week erna op uw gebruikelijke leverdag uit. Voor alle leveringen op 30 april geldt, dat uw bestelling uiterlijk donderdag 26 april vóór 10.00 uur geplaatst moet zijn.

Door op tijd te bestellen helpt u ons alle bestellingen snel te verwerken en bent uzelf gegarandeerd van de levering van uw eigen bestelling. Heeft u nog vragen over de leveringen en/of openingstijden rondom de feestdagen? Neem dan gerust contact met ons op, telefoon 0529 431 223 of stuur een mail naar verkoop@malanico.nl. Wij helpen u graag met een glimlach!

5

maart 2018

Biofood Mini – Small Breed
De Biofood Mini – Small Puppy, Adult, Control, Sensitive en Senior is een nieuwe en zeer smaakvolle volledige natuurlijke premium hondenvoeding voor kleine hondenrassen. De voeding heeft een hoge acceptatie, verteerbaarheid en een optimale brok-grootte, -vorm en -structuur. Verder beperkt het de geur en volume van de ontlasting en bevat geen kunstmatige toevoegingen. Vanaf nu verkrijgbaar bij Malanico!

2

maart 2018

Nieuw van ECOstyle
ECOstyle heeft 3 nieuwe soorten vlees in blik voor de hond: Huid + Vacht, Spieren + Gewrichten en Maag + Darm. Dit zijn drie natuurlijke dieetvarianten die gebruikt worden als aanvulling op de brokken, maar kunnen ook puur worden gegeven. Het vlees bevat volop essentiële vetzuren en kruiden en ondersteunt het probleem waartegen het bedoeld is. De blikjes zijn ideaal tijdens een vakantie of als beloning en fijn voor hondenbaasjes als ze droog- en natvoeding kunnen afwisselen. Het vleesgehalte is hoog, honden zijn er dol op!

1

maart 2018

Adaptil Junior
Nieuw van Adaptil: Adaptil Junior! De halsband verspreidt geruststellende feromonen om een puppy te helpen leren en om zich aan te passen aan zijn nieuwe leven. De halsband is 1 maand werkzaam, makkelijk aan te brengen en verstelbaar, soepel en de lichaamswarmte van de pup zorgt voor de verspreiding van de feromonen. Wilt u meer informatie over het product Adaptil Junior, klik dan hier.

9

februari 2018

Nieuw: Tiny Friends Farm Giant Hearts
Nieuw in het assortiment van Tiny Friends Farm zijn de Giant Hearts voor knaagdieren. Een smaakvolle en krokante snack in hartenvorm uit de bakkerij van Tiny Friends Farm. Ideaal om knaagdieren letterlijk liefdevol verwennen. De Giant Hearts zijn ook leuk om in de winkel te leggen voor Valentijnsdag.

6

februari 2018

Beaphar gebitsverzorging
Deze maand is het de maand van de gebitsverzorging. De verzorging van het gebit van honden en katten is erg belangrijk. Net als mensen kunnen honden en katten last hebben van een onfrisse adem of gebitsproblemen. Een regelmatige verzorging van het gebit voorkomt problemen. Beaphar heeft verschillende gebitverzorgingsproducten zoals tandenborstel, tandpasta en mondwater. Klik hier voor meer informatie.

5

februari 2018

Nieuw: Renske Biologische Natvoeding
Complete maaltijden, graanvrij en zeer smakelijk. De nieuwe Renske Biologische Natvoedingen bevatten 100% gecontroleerde biologische producten, een hoog percentage aan vlees en Omega-3 vetzuren. De gehele lijn natvoeding van Renske is SKAL gecertificeerd. De Renske Biologische Natvoedingen zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Malanico! Voor de hond in kuipjes en worsten in de smaken kip en rund en voor de kat zijn er kuipjes in de varianten kip en rund.

1

februari 2018

Natural Fresh Fish
Bij de introductie van Natural Fresh Meat zijn er ook 4 bijzondere Fresh Fish voersoorten geïntroduceerd. Een complete lijn van pup en adultvoedingen helemaal gebaseerd op vis. De Natural Fresh Puppy Salmon en de Adultvoedingen Herring, Trout en Salmon zitten boordevol verse vis en rijst. De voedingen zijn tarweglutenvrij, ondersteunen het immuunsysteem en zorgen voor een goede huid- en vachtconditie. Door het gebruik van echte verse vis is de acceptatie van deze voeding erg goed en wordt de spijsvertering bevorderd. De Natural Fresh Fish voeding is geschikt voor alle soorten honden van 2-100kg  en verkrijgbaar in 2kg en 12kg verpakkingen.

3

januari 2018

ECOstyle Overgewicht kattenvoeding
In november 2017 introduceerde ECOstyle de 4 nieuwe soorten dieetvoeding voor de kat: Huid + Vacht, Blaasgeruis, Spieren + Gewrichten en Overgewicht.  Katten die te dik zijn vallen goed en verantwoord af met de variant Overgewicht, een natuurlijke diervoeding met unieke kruidenreceptuur. De voeding geeft een verzadigd gevoel, de kat ervaart geen honger. De variant Overgewicht is voor alle rassen, dierproefvrij en ook als blikvoeding verkrijgbaar. Voor een blijvend gezonde vrolijke kat!

2

januari 2018

Nieuw in het assortiment: Natural Fresh Meat
Met trots wordt Natural Fresh Meat in Nederland bij Malanico geïntroduceerd. Het assortiment van Natural Fresh Meat bevat droogvoer en houdbare worsten voor honden, met alleen écht vers vlees of vis. Door het gebruik van alleen vers vlees is de acceptatie van het product erg goed. Het droogvoer en de worsten zijn geschikt voor alle honden van 2 tot 100kg. De Natural Fresh Meat hondenworst is een volwaardige voeding en verkrijgbaar in verschillende smaakvariaties. De worst is lang houdbaar en biedt een uitstekend alternatief voor vers vlees uit de diepvries of als afwisseling bij alle soorten droogvoer. Bekijk hier een overzicht van het nieuwe assortiment.