Op deze pagina vind u al het nieuws van dit jaar over het assortiment van Malanico.

Bekijk hier het nieuws uit 2019                                Bekijk hier het nieuws uit 2018                                Bekijk hier het nieuws uit 2017                           Bekijk hier het nieuws uit 2016                   Bekijk hier het nieuws uit 2015

23

april

Help onze huisdieren een handje met FELIWAY en ADAPTIL
In deze moeilijke tijden door het coronavirus denken we aan jullie als winkelier maar ook aan onze huisdieren. We brengen meer tijd samen door in huis, er is meer drukte, routines veranderen met als gevolg extra stress voor onze huisgenootjes: de hond & kat.

FELIWAY & ADAPTIL bevat geruststellende feromonen die katten en honden ondersteunen tijdens deze stressvolle situaties.

15

april

Biologisch kippenvoer
Bio eieren zijn populair. Voor uw klanten is een bio ei van eigen kippen nu ook binnen handbereik met het bio kippenvoer van Via Organica.

Waarom Bio kippenvoer?
Bio voer is echt anders dan gangbaar voer. De ingrediënten zijn biologisch geteeld zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen of kunstmest. In Via Organica voer zijn 100% van de agrarische grondstoffen van biologische teelt.

Via Organica voer legt de nadruk op een gezonde kip en die legt op zijn tijd een lekker ei. De 4 varianten zijn beschikbaar in verpakkingen van 4kg en 12,5kg.

14

april

Voorkom teken op een natuurlijke manier met Finecto+ Dog
Finecto+ Dog is een 100% natuurlijk anti-teken supplement voor honden. De kruiden en etherische oliën hebben een afwerende werking op teken. Daarnaast wordt de hond onaantrekkelijker om te bijten.

  • Finecto+ Dog behoudt zijn werking na het zwemmen
  • Finecto+ Dog is 100% natuurlijk, daardoor ook veilig voor mens en natuur
  • Teken bouwen geen resistentie op tegen Finecto+ Dog
  • Finecto+ Dog werkt ook tegen vlooien en luizen
  • Finecto+ is niet geschikt voor katten vanwege de kruiden die hier in zitten. Veel kruiden zijn namelijk giftig voor katten

Meer informatie over de werking van Finecto+ Dog vindt u hier.

10

april

BIOFOOD anti-vlo tabletten voor honden en katten
BIOFOOD heeft smaakvolle en gezonde tabletten met knoflook, aminozuren, vitaminen (A,B,D en E) en mineralen. Weg met vlooien en teken, natuurlijk veilig en effectief. Ondersteunt de huid, vacht en darmflora.

Kenmerken:

  • Bij vlooien en teken
  • Natuurlijk, veilig en effectief
  • Goed voor huid en vacht (o.a. haaruitval)
  • Optimale werking bij dagelijks gebruik
  • Voor alle honden en kattenrassen van puppy/kitten tot senior

9

april

Frontline Combo
Onvoldoende honden- en katteneigenaren weten hoe vervelend het voor een hond of kat is om vlooien of teken te hebben. De volwassen vlooien die je ziet op je huisdier vormen maar een klein gedeelte van het probleem, slechts 5%. De overige 95% van de vlooiencyclus – de eieren, larven en poppen – bevinden zich vooral in de omgeving van het dier zoals in huis, de tuin of in de auto. Frontline Combo werkt niet alleen tegen de volwassen vlooien en teken maar ook tegen de eitjes, larven en poppen uit de omgeving.

7

april

Beaphar Canishield tekenbanden voor honden
De Beaphar Canishield halsband beschermt honden in de strijd tegen parasieten. De band heeft een langdurige werking; 6 maanden tegen teken, 16 weken tegen vlooien en 5,5 maanden tegen zandvliegen. De band is verkrijgbaar in 2 maten en geschikt voor honden vanaf 7 weken. De band is tevens geurloos en kan, door de gemakkelijke gesp, eenvoudig om- en afgedaan worden.

De werkzame stof in de halsband is Deltamethrin en komt geleidelijk vrij. Hierdoor komt het als een beschermende laag over de hele hond te liggen. De werking is non-systemisch, dat wil zeggen dat de werkzame stof niet in de bloedbaan van het dier terecht komt. Wanneer parasieten zoals vlooien en teken in aanraking komen met de werkzame stof Deltamethrin raken ze verlamd en sterven vervolgens.

3

april

Levering rond de feestdagen in april, mei en juni
Malanico wil in deze drukke periode u graag zo optimaal mogelijk van dienst zijn. Aangezien het in deze weken van dit jaar erg druk gaat zijn is ons advies om in de week voor de betreffende feestdag extra te bestellen voor de dagen erna. Zo weet u zeker dat u over de gewenste voorraad kunt beschikken.

Pasen
Op maandag 13 april ‘2e Paasdag’ zijn wij gesloten en zullen wij geen bestellingen uitleveren. Ontvangt u normaal uw bestelling op maandag? Dan leveren wij uw bestelling uit op dinsdag 14 april. Voor alle leveringen op dinsdag 14 april geldt, dat uw bestelling uiterlijk vrijdag 10 april om 10.00 uur geplaatst moet zijn.

Koningsdag
Op maandag 27 april ‘Koningsdag’ zijn wij gesloten en zullen wij geen bestellingen uitleveren. Ontvangt u normaal uw bestelling op maandag? Dan leveren wij uw bestelling uit op dinsdag 28 april. Voor alle leveringen op dinsdag 28 april geldt, dat uw bestelling uiterlijk vrijdag 24 april om 10.00 uur geplaatst moet zijn.

5 mei
Op dinsdag 5 mei ‘Bevrijdingsdag’ zijn wij gesloten en zullen wij geen bestellingen uitleveren. Ontvangt u normaal uw bestelling op dinsdag, dan wordt deze bestelling geleverd op uw tweede leverdag. Is woensdag uw vaste leverdag? Plaats dan uw bestelling uiterlijk maandag 4 mei voor 10:00 uur.

Hemelvaartsdag
Op donderdag 21 mei ‘Hemelvaartsdag’ zijn wij gesloten en zullen wij geen bestellingen uitleveren. Ontvangt u normaal uw bestelling op donderdag, dan wordt deze bestelling geleverd op uw eerstvolgende leverdag. Is vrijdag uw vaste leverdag? Plaats dan uw bestelling uiterlijk woensdag 20 mei voor 10:00 uur.

Pinksteren
Op maandag 1 juni ‘2e pinksterdag’ zijn wij gesloten en zullen wij geen bestellingen uitleveren. Ontvangt u normaal uw bestelling op maandag? Dan leveren wij uw bestelling uit op dinsdag 2 juni. Voor alle leveringen op dinsdag 2 juni geldt, dat uw bestelling uiterlijk vrijdag 29 mei om 10.00 uur geplaatst moet zijn.

18

maart

Farm Food Munchies
Farm Food Munchies naturel worden geproduceerd van hetzelfde onderhuids bindweefsel als de u welbekende Farm Food Rawhide, met als toevoeging een beetje rijst en zonnebloemolie. Daardoor zijn deze ook veilig, schoon en volledig verteerbaar waardoor bij de Farm Food Munchies hetzelfde garantiecertificaat wordt afgegeven als bij alle overige Farm Food Rawhide producten.

9

maart

BEYERS sportmengelingen en Sport Display
De BEYERS sportmengelingen bevatten allemaal combinaties van granen en zaden waar duiven behoefte aan hebben tijdens het sportseizoen. De Sport display bevat verschillende supplementen die ondersteuning bieden tijdens het sportseizoen. Denk hierbij aan producten om duiven sneller te helpen herstellen na zware inspanningen of producten voor optimalisatie van (sport) prestaties om meer constante piekmomenten te garanderen.

3

maart

Profine Pure Meat
Profine Pure Meat is een graanvrije blikvoeding op basis van vlees voor honden. De zorgvuldige selectie in basisingrediënten zorgt ervoor dat de voeding bijdraagt aan spijsverteringsveiligheid en een heerlijke smaak. De vleesbronnen van Profine Pure Meat worden gekozen op basis van zeer goede verdraagbaarheid en smakelijkheid. In elke variant worden maximaal 2 vleesbronnen gebruikt. De recepten bevatten 65% vlees en zijn 100% graanvrij. Echte stukken vlees in Profine Pure Meat zorgen voor de uitstekende smaak en maken de voeding onweerstaanbaar.

4

februari

BIOFOOD Kauwkluiven  
Nog een ideaal product voor de maand van de gebitsverzoring: de BIOFOOD kauwkluiven. Ze zijn hard en stevig en gemaakt van de gedroogde binnenste huidlaag van runderen, welke volledig verteerbaar is. Door de invloed van speeksel komt er tijdens het kauwen op de harde en stevige kauwkluif collageen vrij, een lichaamseigen eiwitverbinding die tandplak oplost. De  kauwkluif werkt als een soort tandenborstel. Op deze manier wordt het gebit optimaal verzorgt en houdt de hond een gezond en schoon gebit. Daarnaast bevatten de kauwkluiven geen chemische toevoegingen ter “verbetering” van de uitstraling of de smaak. De smaakvolle en gezonde BIOFOOD kauwkluif geeft een hond lang, lekker en nuttig kauwplezier!

2

februari

De Petosan Starterkit
Iedere hond moet wennen aan tandenpoetsen. Een veel gemaakte fout is dat hondenbezitters tandpasta en een borstel kopen en direct aan de gang gaan. Meestal leidt dat tot mislukking. Petosan heeft speciaal voor hondenbezitters die een begin willen maken met tandenpoetsen een Starterkit ontwikkeld. De kit bestaat uit  tandpasta, de oral cleaner en een tandenborstel.

1

februari

Farm Food Antlers
Farm Food Antlers zijn de hertengeweien van mannelijke herten. Deze geweien vallen ieder voorjaar, na de paartijd, af en groeien dan weer aan. Farm Food Antlers zijn de natuurlijke, originele, ‘tandenborstels’ voor honden. De Farm Food Antlers zijn 100% zuiver, duurzaam en een puur natuurproduct. Zonder toevoegingen, gezond en rijk aan mineralen om het hondengebit schoon, sterk en gezond te houden.

22

januari

NIEUW: Riverwood Graanvrije snacks voor honden
De Riverwood familie is uitgebreid met een serie van 6 nieuwe snacks voor honden, bestaande uit 3 crunchy snacks en 3 semi-moist snacks. Geheel in de Riverwood traditie zijn de producten 100% natuurlijk en wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van bijzondere eiwitbronnen zoals hert en wild everzwijn, kwartel en struisvogel, lam en konijn. Uiteraard zijn alle snacks graan- en glutenvrij. Daarnaast zijn ze verrijkt met teunisbloemolie. Door de bewuste keuze in unieke eiwitbronnen en de graanvrije formules zijn de snacks prima inzetbaar als hypoallergene beloning.