Malanico Retail is de grootste onafhankelijke distributeur van diervoeding en benodigdheden voor huisdieren in Nederland en België. Vanuit ons distributiecentrum in Nieuwleusen leveren wij aan ketenorganisaties, webshops, dierenspeciaalzaken, tuincentra, doe-het-zelf zaken en overige bedrijven uit de branche voor bijna alle huisdieren een compleet assortiment diervoeding, apotheekproducten en overige benodigdheden. Wij zijn distributiepartner van verschillende topmerken en het assortiment wat we aanbieden is breed en diep met meer dan 6.000 artikelen.

Wij bouwen in samenwerking aan langdurige relaties. Dat is de basis voor ons gezamenlijke doel; tevreden klanten. U als klant van ons, maar ook uw eigen klanten verwachten optimale service die wij graag voor u verzorgen. Om dit te samen te bereiken bieden wij in onze diensten, kennis en ervaringen aan van de markt. Wilt u meer weten over de diensten die we aanbieden? Bekijk onderstaande diensten die wij u aanbieden; dropshipment, assortiment, combinatieleveringen van food en non-food, winkelinrichting, fotodatabase en automatisering.


Logo Malanico

Assortiment Malanico Retail
In het ruime assortiment met meer dan 6.000 artikelen heeft Malanico Retail bijna alles in huis op het gebied van diervoeding, apotheekproducten en overige benodigdheden. Naast de vele A-merken zoals Beaphar, Whiskas, Frontline, Pedigree en Eukanuba bieden wij ook een breed scala aan interessante B-merken. Totaal hebben wij meer dan 150 merken, bekijk hier het overzicht van deze merken. Verder hebben we een zeer compleet diepvriesassortiment van verschillende merken zoals; Prins, Farm Food, BARFmenu, Duck Food, Energique, Renske, Jarco, Cold & Dog en Rodi. Jaarlijks voegen wij meer dan 500 nieuwe artikelen toe aan het assortiment en worden er ongeveer 400 artikelen vernieuwd binnen het huidige assortiment. Malanico blijft het al brede assortiment continue vernieuwen om zo aan de vraag van de klant te kunnen voldoen.

Diepvries afdeling magazijn Malanico

Assortimentswijzigingen
Maandelijks versturen wij onze klanten de wijzigingen in ons assortiment. Hier komen wijzigingen van prijzen, nieuwe producten en alle andere wijzigingen van producten in naar voren. Zo heeft u altijd de juiste product- en prijsinformatie. Daarnaast maken wij maandelijks een compleet overzicht van alle acties van Malanico en van onze leveranciers. In deze maandelijkse mailing wordt u ook geïnformeerd over de nieuwste productlijnen of merken en overig branchenieuws. Neem contact met ons op als u deze informatie wenst te ontvangen!

Dropshipment
Heeft u een webshop voor voeding en benodigdheden voor huisdieren en zoekt u een partner voor de logistiek? Dan is Malanico Retail de juiste partner! In ons moderne magazijn in Nieuwleusen houden wij producten dedicated op voorraad, verpakken en verzenden wij de bestellingen direct naar de eindgebruiker. Om uw eigen identiteit en uitstraling te behouden behoren klant specifieke verpakkingen en pakbonnen ook tot de mogelijkheden. Ook bieden wij de mogelijkheid aan om retourzendingen te verwerken voor u.

Dropshipment Malanico

Advies bij winkelinrichting
Alle kennis en ervaring binnen Malanico willen we graag delen. Zo kunnen wij u ondersteunen en adviseren bij een perfecte winkelinrichting. Ondanks de opkomst van webshop zijn wij er van overtuigd dat naast de webshops de fysieke winkels blijven bestaan wanneer er kennis, specialisme en beleving in de winkels aanwezig is. Hierbij hoort natuurlijk ook een goede inrichting, route en uitstraling. Om klanten te kunnen voorzien van schappenplannen werken wij met het programma Retail Shelf Planner. We maken schappenplannen die zorgen voor een optimale presentatie in de winkel door een optimale indeling en locaties van verschillende schappen en producten. Het doel van de schappenplannen is bedoeld om consumenten eenvoudiger te laten kiezen producten te kopen of om de consument te beïnvloeden producten met een hogere marge te kopen. U kunt als retailer zo het beste rendement halen uit de beschikbare verkoopruimte.

Combinatieleveringen Food en Non-Food
Malanico Retail heeft nauwe samenwerkingsverbanden transporteurs. Zo ook met het transportbedrijf MDI logistics. Deze samenwerking zorgt ervoor dat er meerdere malen per week in heel Nederland en België geleverd kan worden. MDI logistics verzorgt voor Beeztees, een merk dat gespecialiseerd is in speeltjes en accessoires voor huisdieren, de volledige distributie activiteiten in Nederland in België. De klaarstaande leveringen worden dagelijks opgehaald uit het warehouse van Beeztees te Waalwijk, worden ’s nachts samengevoegd met de bestellingen van Malanico Retail, om zo de volgende dag in 1 keer uitgeleverd te worden. De klant ontvangt dus een combinatielevering met food en non-food producten.

Combinatielevering Tuinland

ICT systemen/automatisering
Automatisering is een belangrijke schakel bij het inrichten van efficiënte processen in de gehele distributie keten. Daarom zijn onze systemen volledig digitaal benaderbaar en wisselen wij graag digitale (EDI) berichten uit om orders te verwerken, pakbonnen te versturen, facturen op te maken en uw eigen kassa systeem of webshop te koppelen. Zo beschikken wij over diverse datafeeds voor actuele productinformatie inclusief beeldbank met afbeeldingen van ons assortiment. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden die wij u als maatwerk kunnen bieden.

Fotodatabase 
Wij hebben alle productfoto’s vanuit ons assortiment van onze leveranciers verzameld en delen deze graag met u. Al deze afbeeldingen staan in een database. De database wordt constant geoptimaliseerd en er worden updates uitgevoerd, zodat u altijd beschikt over de meest actuele beelden van alle producten uit ons gamma. De foto’s zijn beschikbaar in hoge en lage resolutie. De hoge resolutie afbeeldingen zijn te gebruiken voor drukwerk en de lage resolutie voor op internet (webshop) of computerprestaties. Wilt u toegang tot de fotodatabase? Vraag het hier aan.