[layerslider id=”3″]

Malanico b.v. is van oudsher gevestigd in Dalfsen, onder de rook van Zwolle. In 1938 is het familiebedrijf Gebroeders Mol gestart, het bedrijf is opgericht door 3 broers die actief waren in de eierhandel en het leveren van veevoer aan boeren in de wijde omgeving. In de jaren 70 was het eerste magazijn aan de Koesteeg in Dalfsen te klein en werd er geïnvesteerd in een groter pand. Ook trad in deze jaren de 2e generatie toe in het bedrijf. In 1978 kende Gebr. Mol diervoeders moeilijkere tijden door de opkomst van bulktransport naar de steeds groter wordende boerenbedrijven. Tot eind jaren 80 vormde de eierhandel een belangrijk onderdeel van het bedrijf, maar vanaf 1982 kwam de huisdiervoedingsmarkt op en werd er besloten naast de eieren ook huisdiervoeding in het assortiment op te nemen. Om een grotere regionale speler te worden werd eind jaren negentig de eerste vertegenwoordiger aangenomen.

Inmiddels was de derde generatie al jaren aan het werk in het familiebedrijf en namen ze in 2001 het bedrijf deels over. De naam Gebr. Mol diervoeders werd in 2002 gewijzigd naar Mol diervoeding b.v.. In 2003 was ook het pand aan de Wilhelminastraat in Dalfsen te klein en vond er een verhuizing plaats naar De Vesting in Dalfsen. Dit magazijn werd in 2006 uitgebreid, maar ook deze uitbreiding bleek door onder andere de overname van de distributie van Holland Diervoeders niet voldoende en was de volgende verhuizing een feit. Sinds 2011 bevindt het bedrijf zich aan de Evenboersweg 1 in Nieuwleusen en heeft de beschikking over een warehouse van meer dan 17.000 m², met een inpandige vriescel van 500 m².

In 2013 hebben wij ons dienstenpakket uitgebreid. In ons distributiecentrum zijn de nieuwste technieken toegepast waardoor we nu diensten zoals crossdocking, e-fulfilment en dropshipping aan kunnen bieden. Door deze uitbreiding van de diensten zijn we naast de huisdiervoedingsbranche ook actief in andere branches.

Sinds 2014 zijn wij met onze transporteur MDI logistics een samenwerking aangegaan met Beeztees, een merk gespecialiseerd in speeltjes en accessoires voor huisdieren. Hierdoor vormen we in de markt een totaalleverancier met een breed assortiment food en non-food producten. Het familiebedrijf is sterk veranderd, nieuwe generaties deden hun intrede, we zijn gegroeid en geprofessionaliseerd, maar onze service is nog altijd ‘ouderwets’ goed!

Vanaf 2016 doen we ook de distributie van diervoeding en benodigdheden op de Belgische markt. De groei van het bedrijf en de internationalisatie vormde dan ook de aanleiding voor de wijziging van de bedrijfsnaam van Mol diervoeding naar Malanico. De naam Malanico weerspiegelt het huidige moderne karakter en de aanwezigheid van deze onderneming, als speler op de nationale en internationale markt van distributie.