Logo Malanico
Magazijn Malanico Nieuwleusen
Vrachtwagen MDI Logistics
Medewerkers kantoor Malanico
malanico

Malanico
Om producenten en leveranciers in verschillende branches te ontzorgen die zich willen focussen op hun kerntaken is Malanico dé constructieve distributieschakel, die met de klant in gesprek gaat om gezamenlijk de consolidatievoordelen om te buigen naar een win-winmodel, dit omdat we verschillende distributiemodellen aanbieden om meerwaarde voor de klant te creëren.

De naam Malanico weerspiegelt het huidige moderne karakter en de aanwezigheid van deze onderneming, als speler op de nationale en internationale markt van distributie. Bovendien verwoordt de naam zeer goed het corporate verhaal met onze merkwaarden; leider, professionaliteit, anders, groot en internationaal.

Locatie
In Nieuwleusen, net naast Zwolle is Malanico gevestigd. In ons warehouse kunnen wij goederen veilig opslaan, sorteren en zendingen samenstellen. Het bedrijfspand heeft een modern magazijn dat is ingericht volgens de laatste richtlijnen en de nieuwste technieken. Het magazijn heeft een totale oppervlakte van ruim 17.000 m², waarvan een vriezer van ruim 500 m². Met het Warehouse Management Systeem zorgen wij voor optimaal voorraadbeheer en perfecte orderpicking. Dit alles stelt ons in staat om grote en kleine orders met de grootste zorg uit te leveren. Wij geloven in een praktische maar efficiënte werkwijze, waardoor wij een zeer hoge uitleveringsgraad hebben.

Partners
Door nauwe samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld transporteur MDI logistics zorgen we ervoor dat er meerdere malen per week in heel Nederland en België geleverd kan worden. MDI logistics verzorgt voor Beeztees, een merk dat gespecialiseerd is in speeltjes en accessoires voor huisdieren, de volledige distributie activiteiten in Nederland in België. De klaarstaande leveringen worden dagelijks opgehaald uit het warehouse van Beeztees te Waalwijk, worden ’s nachts samengevoegd met de bestellingen van Malanico Retail, om zo de volgende dag uitgeleverd te worden. Daarnaast werken we ook nauw samen met verschillende pakketdiensten die voor ons de dropshipment bestellingen bij de consument kunnen leveren.

Ons team
Met ongeveer 75 enthousiaste medewerkers doen we dagelijks onze uiterste best om alles tot in perfectie voor onze klanten uit te voeren. Mede dankzij deze inzet zijn we uitgegroeid tot een professionele speler in de markt. Daar zijn we trots op! Onze teams zijn betrokken, ambitieus, klantgericht en proberen continu onze processen steeds weer te verbeteren. Hierdoor is onze dienstverlening van hoge kwaliteit en blijft deze door de ideeën en inzet van alle collega’s steeds weer vernieuwend. Onze medewerkers zijn Malanico!

Malanico Retail
Malanico Retail is een onderdeel van Malanico. We zijn de grootste onafhankelijke distributeur van diervoeding en benodigdheden voor huisdieren in de Benelux. We bieden leveranciers en retailers een ruim aanbod aan diensten aan. Lees hier meer over Malanico Retail.